Babymassage in het kraambed

Vanaf ongeveer 6 weken mag je de reguliere babymassage technieken toepassen. Voor die tijd zijn de prikkels van vele technieken te groot. Sommigen kunnen zelfs averechts werken en totaal je doel voorbij schieten. Door middel van babymassage kan je de overgang van in de buik naar de grotemensenwereld verkleinen. Dit kan je doen door herkenbare situaties na te bootsen. Dus de situaties die de baby nog kent vanuit de periode in de buik. Het proces verloopt soepeler als je baby ontspannen is, en massage is daarbij een enorm goede hulp. Baby’s hebben behoefte aan geborgenheid en lichamelijke warmte.

Babymassage is een goede manier om het contact tussen ouder en kind intenser te maken en je maakt op een andere manier contact met je baby. Deze aanrakingen versterkt het contact met je baby en zorgen voor een veilige hechting met je baby.

Positieve effecten baby:

–       Vermindering darmkrampen

–       Verbetering ademhaling

–       Ontwikkelen van de tastzin

–       Groei van de baby

–       Versterken immuunsysteem

–       Ontspanning bij onrust en overstrekken

–       Verbetering van het slaapgedrag

–       Verminderen van het huilen

–       Positief effect op gemoedstoestand door afgifte van het gelukshormoon oxytocine

Positieve effecten ouder:

–       Ontspanning

–       Leren herkennen van de lichaamstaal van je baby

–       Ouderlijke intuïtie. Je leert je baby beter kennen en dit geeft zelfvertrouwen

Babymassage in het kraambed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag via WhatsApp