Cursus workshop babymassage  babyyoga

Babymassage: 

Babymassage is een fijn en bewust 1 op1 moment met je baby. Babymassage is afkomstig vanuit India, waar het ‘shantala’ heet. Daar worden baby’s dagelijks gemasseerd als onderdeel van de dagelijkse verzorging.

Babymassage geven is een hele mooie manier om je baby te laten ontspannen. Het is niet alleen ontspannend, maar ook goed voor de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en het stimuleert de zintuigen van de baby. Met bepaalde technieken kan het bijvoorbeeld ook helpen tegen darmkrampjes. Het masseren van je baby kan een hulpmiddel zijn bij onrust, slecht slapen, buikkrampjes en het verwerken van ervaringen zoals een heftige geboorte. Tevens is lichamelijk contact een levensbehoefte van de baby, naast eten en drinken. Naast knuffelen is masseren dan ook een hele leuke manier om aan deze behoefte te voldoen. Massage zorgt ervoor dat het gelukshormoon oxytocine wordt aangemaakt bij jou en je baby.

Door baby-yoga stimuleer je de bewegelijkheid en soepelheid van de baby. Het zorgt voor ontspanning bij je baby. Baby-yoga stimuleert net als babymassage de hechting tussen ouder en kind. Met baby-yoga ben je op een speelse manier bezig met je kind, doordat je bijvoorbeeld ook liedjes zingt. De liedjes geven ook houvast en herkenning.

Baby-yoga heeft een positief effect op de doorbloeding, de spijsvertering, de groei en bevordert de weerstand.

Wanneer mag je geen babymassage of baby-yoga geven?

Infectie, hoge koorts, ontstekingen, gezwollen lymfeklieren, na een vaccinatie en een ernstige ziekte zijn contra-indicaties om babymassage of baby-yoga te geven.

Wel zou je eventueel de omhullende beweging of het energiekapje kunnen doen. Deze worden in de cursus uitgelegd.

Waarom een combinatie van babymassage en baby-yoga

Omdat baby’s het fijn vinden om aangeraakt te worden is massage erg fijn. Doordat je het combineert met yoga heb je meer contact met je baby. Door bijvoorbeeld liedjes te zingen, heb je meer interactie en het stimuleert de taalontwikkeling ook. Door de rustige bewegingen kun je samen kijken wat jullie beide fijn vinden en leer je de lichaamstaal van je baby kennen.

Aanbod babymassage met baby-yoga

Je kunt individueel of in groepsverband(maximum van 4 baby’s) een cursus of workshop boeken. Dit kan vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden. 

babymassage

Inhoud volledige cursus:

  • Babymassage achtergrondinformatie
  • Uitleg babymassage technieken
  • Uitleg babyyoga oefeningen
  • Uitleg babymassage bij kwaaltjes
  • Babylichaamstaal
  • Achtergrondinformatie basisbevestigend dragen
  • Het is mogelijk om de laatste les af te sluiten in een tummytub

Zie tarieven voor meer informatie

Stel je vraag via WhatsApp