Draagconsult draagzakken draagdoeken

Draagconsult

Als draagconsulent wil ik jullie graag wegwijs maken in de wereld van dragen. Want wat is nu de beste draagzak of draagdoek? Welke keuzes heb je allemaal? Je kunt bij mij terecht voor een draagconsult als je graag meer wilt leren over de mogelijkheden van het dragen van je kindje in een draagzak of draagdoek. Ik ben aangesloten bij de vereniging van draagconsulenten en volg scholingen om op deze manier up-to-date te blijven.

Dragen draagt bij aan de hechting tussen ouder en kind, maar kan ook goed helpen bij onrustige baby’s, krampjes en/ of reflux. Wist je ook dat baby’s minder huilen en beter slapen als ze gedragen worden? Daarnaast is het natuurlijk erg fijn en praktisch om je kindje te dragen! Er zijn heel veel soorten draagdoeken (rekbare en geweven) en draagzakken met elk hun voor- en nadelen. Ik help je graag met het maken van de juiste keuze. 

Vooraf aan een draagconsult stuur ik je een vragenlijst op. Het is voor mij van belang om te weten of er bijzonderheden zijn bij jouw kleintje of bij diegene die gaat dragen. Hierdoor kan ik mijn consult goed aanpassen aan jullie situatie en weet ik wat ik mee zal nemen als ik naar jullie toe ga voor een consult. Tijdens een draagconsult kom ik bij jullie thuis en leer ik je 1 op 1 een rekbare of geweven draagdoek op de juiste manier te gebruiken. Tijdens dit consult leer je 1 knoop. Ik neem mijn doeken en een oefenpop mee. Dit is een pop die speciaal gemaakt is om een echte baby na te bootsen. Hier kun je eerst veel mee oefenen, om af te sluiten met je eigen kind in de doek of drager.

Ook zijn er talloze draagzakken te koop. Met gespen, klittenband, half buckles, etc. Omdat een draagzak heel persoonlijk is, raad ik je aan om eerst te passen voordat je een draagzak koopt. Wat de één een fijne draagzak vind, hoeft voor jou nog niet een fijne draagzak te zijn. Daarnaast is het erg belangrijk dat je een ergonomische draagzak koopt waar je kindje goed en veilig in zit. Ik heb verschillende draagzakken om uit te proberen en samen kijken we welke draagzak het beste bij jou en je baby past. Ik heb onder andere draagzakken van de merken Hoppediz, Limas, Neko, Isara en Manduca in mijn assortiment. Daarnaast kan ik je ook helpen als je al een draagzak hebt gekocht en deze op de juiste manier wil af stellen.

Een draagconsult duurt ongeveer 90 minuten. Wil je een workshop dragen doen met een paar vriendinnen? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Samen kijken we naar een passende workshop.
Een draagconsult kan ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld een babyconsult of een babymassageworkshop.

Kijk bij tarieven voor de opties en prijzen.

Gevolgde scholingen:

– 2022: Draagadvies voor zorgprofessionals (o.a. prematuren, draagzakken en dragen met hulpmiddelen behandeld)

 – 2023: Verdiepingsclass draagzakken; bij dragengeeftplezier
            Scholingsdag:  “oefensessie, naar de rug met drager en doek”; bij vereniging van draagconsulenten
            Scholingsdag: slapen en huilen; bij vereniging van draagconsulenten
            Scholingsdag: ‘prematuur geboren kinderen’; bij vereniging van draagconsulenten
            Scholingsdag: ‘basisbebestigend dragen en roterend handelen’; bij vereniging van draagconsulenten

– 2024: Intervisiedag XXL, bij vereniging van draagconsulenten
            Dragen van prematuur geboren baby’s; bij zorg-dragen

Draagdoek, draagconsulent

Stel je vraag via WhatsApp