Draagconsult draagzakken draagdoeken

Draagconsult

Als draagconsulent wil ik jullie graag wegwijs maken in de wereld van dragen. Je kunt bij mij terecht als je graag meer wilt leren over de mogelijkheden van het dragen van je kindje. Ik ben aangesloten bij de vereniging van draagdoekconsulenten en volg regelmatig scholingen om op deze manier up-to-date te blijven.

Dragen draagt bij aan de hechting tussen ouder en kind, maar kan ook goed helpen bij onrustige baby’s, krampjes en/ of reflux. Wist je ook dat baby’s minder huilen en beter slapen als ze gedragen worden? Daarnaast is het natuurlijk erg fijn en praktisch om je kindje te dragen! Er zijn heel veel soorten draagdoeken ( rekbare en geweven) met elk hun voor- en nadelen.

Je baby moet in de zogenaamde m-houding zitten voor een goede ontwikkeling van de heupen. Als een jonge baby een lange tijd met gestrekte beentjes in een draagzak zit, kan dit zelfs tot heupdysplasie leiden.

Tijdens een draagconsult leer ik je 1 op 1 een rekbare of geweven draagdoek op de juiste manier te gebruiken. Tijdens dit consult leer je 1 knoop. Ik neem mijn doeken en een oefenpop mee. Dit is een pop die speciaal gemaakt is om een echte baby na te bootsen. Hier kun je eerst veel mee oefenen, om af te sluiten met je eigen kind in de doek of drager.

Ook zijn er talloze draagzakken te koop. Met gespen, klittenband, half buckles, etc. Omdat een draagzak heel persoonlijk is raad ik je aan om eerste te passen voordat je een draagzak koopt. Wat de een een fijne draagzak vind, hoeft voor jou nog niet een fijne te zijn. Daarnaast is het erg belangrijk dat je een ergonomische draagzak koopt waar je kindje goed en veilig in zit. Ik heb verschillende draagzakken om uit te proberen en samen kijken we welke draagzak het beste bij jou en je baby past. Daarnaast kan ik je ook helpen als je al een draagzak hebt gekocht en deze op de juiste manier wil af stellen.

Een draagconsult duur ongeveer 90 minuten. Wil je een workshop dragen doen met een paar vriendinnen? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Samen kijken we naar een passende workshop.
Een draagconsult kan ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld een babyconsult of een massageworkshop.

Kijk bij tarieven voor de opties en prijzen.

Draagdoek, draagconsulent
Geweven Hoppediz draagdoek
Stel je vraag via WhatsApp