Draagconsult

Je kunt bij mij terecht als je graag meer wilt leren over de mogelijkheden van het dragen van je kindje. Dragen draagt bij aan de hechting tussen ouder en kind, maar kan ook goed helpen bij huilbaby’s, krampjes en/ of reflux. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn en praktisch om je kindje te dragen! Er zijn heel veel soorten draagdoek ( rekbare en geweven) met elk hun voor- en nadelen.

Ook zijn er talloze draagzakken te koop. Met gespen, klittenband, half buckles, etc. Omdat een draagzak heel persoonlijk is raad ik je aan om eerste te passen voordat je een draagzak koopt. Wat de een een fijne draagzak vind, hoeft voor jou nog niet een fijne te zijn. Daarnaast is het erg belangrijk dat je een ergonomische draagzak koopt waar je kindje goed en veilig in zit. Je baby moet in de zogenaamde m-houding zitten voor een goede ontwikkeling van de heupen. Als een jonge baby een lange tijd met gestrekte beentjes in een draagzak zit, kan dit zelfs tot heupdysplasie leiden.

Tijdens een draagconsult leer ik je 1 op 1 een rekbare of geweven draagdoek op de juiste manier te gebruiken. Tijdens dit consult leer je 1 knoop. Ik neem mijn doeken en een oefenpop mee. Dit is een pop die speciaal gemaakt is om een echte baby na te bootsen. Hier kun je eerst veel mee oefenen, om af te sluiten met je eigen kind in de doek of drager.

Verder heb ik verschillende draagzakken op uit te proberen en samen kijken we welke draagzak het beste bij jou en je baby past. Een draagconsult duur ongeveer 90 minuten. Daarnaast kan ik je ook helpen als je al een draagzak hebt gekocht en deze op de juiste manier wil af stellen.
Een draagconsult kan ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld een babyconsult of een massageworkshop.

Kijk bij tarieven voor de opties en prijzen.

Stel je vraag via WhatsApp